MetallicS Schilderwerken werkt uitsluitend met gediplomeerde schilders die graag met u meedenken om het gewenste resultaat te creëeren.
Wij verzorgen zowel binnenshuis als buitenshuis uw schilderwerk en maken uitsluitend gebruik van A-merk produkten.

MetallicS is zowel werkzaam in de particuliere sector als in de retail. Zo doen we met een gedegen planning een complete styling van winkels veranderen voor gerenomeerde organisaties.

Kortom MetallicS zorgt graag voor de juiste uitstraling bij iedere locatie. Van woonhuis tot winkel van overheidsinstelling tot bedrijvenpand. MetallicS heeft overal de juiste oplossing voor.

MetallicS heeft ruime ervaring in het verwerken van diverse soorten wandbekleding en wandafwerking.

Bij wandafwerking is de ondergrond uitermate belangrijk. Alle wanden worden met de grootste zorgzaamheid behandeld.

Of het nu werkzaamheden zijn in of buiten het huis, de ervaring leert dat als je met duurzame producten werkt, het eindresultaat optimaal is.

Zo heeft MetallicS de mogelijkheid om diverse wandafwerkingen toe te passen.

Metallics verzorgt tevens uw reparatie van houtrot.

Houtrot ontstaat door weersinvloeden. Deze verzwakken de verbindingen van het houtwerk. Wanneer daar vocht bij komt, rot het hout weg. Middels een 4-stappenplan behandelen we de houtrot en laten we uw kozijnen er weer uitzien als nieuw.

  • Het aangetaste hout wordt verwijderd en tevens worden alle naden en kieren uitgefreest.
  • Na het freezen worden de gaten en naden voorbehandeld en opgevuld met een zeer sterk vulmiddel.
  • Na de voorbehandeling en opvullen wordt het hout geschuurd en gegrond.
  • Na het lichtjes opgeschuurd te hebben behandelen we het met een mooie laklaag waarbij er een mooi gesloten verfsysteem ontstaat en uw hout weer beschermd is.

Indien u zelf houtrot constateert neem dan gerust contact met ons op om voor u een passende behandeling te verzorgen.

Kleurtoepassing buitenshuis kunnen een grotere kleurwaarde hebben dan binnen, omdat de kleuren buiten van een grotere afstand worden waargenomen. Toch dient bij het kiezen van de juiste kleur aan een aantal factoren gedacht worden.


Harmonie met de gevel
Kleuren van schilderwerk bij oude gebouwen moeten in harmonie zijn met de kleur van de gevel. Zo moet u er voor waken dat onderdelen van de gevel zich losmaken en/of apart komen te staan.


Functie van het gebouw
Verschillende soorten gebouwen vragen om een eigen kleurtoepassing, waarbij rekening wordt gehouden dient te worden met de functie van het gebouw en de mensen die er in wonen of werken.

Samen met onze vakmensen bekijken we graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend gesprek waarbij we samen met u de ideale kleurtoepassing kunnen beoordelen. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Metallics Schilderwerken • Schalksakker 4 5571 SG Bergeijk • T. 0497 - 542689 • E. info@metallics.nl