Metallics plaatst en levert alle soorten beglazing en houd zich ook bezig met de laatste trends op het gebied van interieurbeglazing, glazen deuren en scheidingswanden.

Om u beter van dienst te kunnen zijn hebben we onderstaande categorieën verder uitgewerkt. Natuurlijk staat het altijd vrij om uw vragen direct aan ons te stellen en u zo van deskundig advies te voorzien.

Het esthetisch toepassen van interieurglas en designglas krijgt steeds meer de overhand.
Houd u van natuurlijke materialen en heldere kleuren dan draagt interieurglas bij tot de gewenste sfeer. Interieurglas heeft een moderne en luxueuze uitstraling en kan worden gecombineerd met iedere stijl, van klassiek tot modern. De toepassingen met glas zijn dan ook legio en worden in principe alleen maar beperkt door eigen grenzen.

Glas leeft! Het is van nature mooi en neutraal. Daarom kan het voor zoveel uiteenlopende toepassingen worden gebruikt. Ons streven is, om de schoonheid van glas altijd te koppelen aan functionaliteit.
De glastoepassingen die wij maken, zijn dan ook bruikbaar, leefbaar. Wij combineren onze ervaringen en vakmanschap met de mogelijkheden van glas in al zijn facetten en geavanceerde technieken.

Wij maken alles op het gebied van interieurglas. Ook het inmeten, thuis bezorgen of de montage van uw bestelling behoort vanzelfsprekend tot de mogelijkheden. Bij ons kunt u terecht voor glastoepassingen voor al uw woon- of bedrijfsmatige wensen. U kunt het zo gek niet bedenken, of wij leveren en plaatsen het voor u;

  • Beglazing voor liftschachten
  • Lichtstraten
  • Hard glazendeuren
  • Glasplaten
  • Douchecabines
  • Spiegels
  • Etc.

Door de productie van isolatieglas te verdelen over verschillende locaties in West-Europa kunnen wij binnen afzienbare tijd de meest uiteenlopende combinaties van isolatieglas leveren. Onze partners zijn allen CE- gecertificieerd en geven steeds een garantie van 10 jaar.

Glas met een verbeterde isolatie waarde (HR++, superglas) is langzaam een begrip in de glasbranche geworden. Vele combinaties zijn dan ook mogelijk om een juiste toepassing per object te realiseren. De samenstellingen lopen uiteen van beter isolerend, zonwerend, geluidsisolerend, inbraakwerend tot letselbeveiligend. Elk type glas is dan ook nog met elkaar te combineren.

Decoratief gezien is er een grote keuze uit figuurglas, kruisverdelingen en wienerroedes hetgeen een toegevoegde waarde geeft aan het glas.

Om een beter isolatiewaarde tot aan de rand van het glas te bekomen kunnen we de aluminium afstandhouder vervangen door een sterker isolerend product. Voor de warme kanten beglazing (warm edge) hebben wij verschillende types afstandhouders in ons gamma om dit te realiseren.

Op aanvraag is dit ook nog mogelijk in verschillende kleuren.

Glas in lood wordt nog op ambachtelijke wijze geproduceerd. Hier kan men met verschillende kleuren glas zoals kathedraalglas, Artista, neu-antiek en modellen werken om zo een “eye catcher” in een buitengevel of interieur te realiseren.

Glas in lood kan ook ingebouwd worden in isolatieglas wat uiteindelijk een beter rendement geeft.

Als verlengstuk op het isolatie glas leveren wij tevens ventilatieroosters. Gezien de huidige energieprestatie-regelgeving is een ventilatierooster niet meer weg te denken. Door de huidige ontwikkelingen is het dan ook mogelijk om voor iedere bouw de juiste ventilatieroosters te installeren.

Metallics Schilderwerken • Schalksakker 4 5571 SG Bergeijk • T. 0497 - 542689 • E. info@metallics.nl